Algemeen
 

De astronomie vereniging WEGA houdt zich bezig met sterrenkunde en aanverwante wetenschappen zoals weerkunde, optica, ruimtevaart, enz.
In de doelstelling van de vereniging staat dit omschreven met
het beoefenen en verbreiden van de ruimtevaart, weer- en sterrenkunde in wetenschappelijke en populair-wetenschappelijke zin.

WEGA is in 1973 begonnen als een sterrenkundig gerichte jongerenvereniging. Later werd in 1978 samengegaan met de NVWS-afdeling Tilburg (die in 1946 opgericht is) en ontstond WEGA. Deze sterrenkundevereniging organiseert sindsdien activiteiten voor jong en oud. Sinds 19 mei 1992 staat de vereniging ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 40260323.

Activiteiten

WEGA realiseert haar doelstellingen door het houden van bijeenkomsten en andere activiteiten, waarvan hieronder een opsomming volgt:

Voor wie?

De vereniging richt zich op alle leeftijden dat wil zeggen vanaf ongeveer 8 jaar tot.…
WEGA houdt (bij voldoende belangstelling) aparte bijeenkomsten voor de jongeren (de jongerenbijeenkomsten) waarbij vooral aandacht besteed wordt aan de basis op waarneem- en theorievlak.
Vaak zijn de besproken onderwerpen dezelfde als bij de bijeenkomsten voor de senioren, maar aangepast aan het jongerenniveau.
 

Het instapniveau is makkelijk aan te geven: iedereen die interesse heeft is van harte welkom.
Er is geen kennis vereist van wis-, natuur-, en sterrenkunde.
Soms zullen onderwerpen voor de beginner wat aan de moeilijke kant zijn, maar de leden van WEGA zullen U graag met woord, raad, daad en uitleg terzijde staan.

U hoeft niet in het bezit van een telescoop te zijn.
Vaak is het mogelijk om bij collega-leden onder begeleiding door telescopen waar te nemen.


Hoe?

Indien u geïnteresseerd bent geraakt en meer van WEGA wilt weten, kom dan vrijblijvend naar enkele activiteiten.
Als u als (belangstellend) lid in de ledenlijst van WEGA opgenomen wilt worden stuur dan een e-mail naar onderstaand e-mail adres met daarin de gegevens zoals vermeld in de informatiefolder.
Zie de link hieronder.
U krijgt dan de 3 maal per jaar verschijnende periodiek van WEGA (de Lier) toegezonden.

U wilt meer weten ?

Bovenstaande informatie geeft zeker geen antwoord op alle mogelijke vragen.
U wilt nog meer weten? Neem dan contact op met de secretaris via

 
Klik hier voor de informatiefolder